Csúcsformába Lendülés

Az átlagemberek napi mozgásához viszonyítva a versenysportolók a vállövi sportági mozdulataikat több ezerszer végzik el hetente. Könnyen belátható, hogy a túlhasználatból adódóan izomerő aránytalanság, fájdalom és sérülés is bekövetkezhet. Ugyanakkor a sportolók az edzéseik során az adott sportághoz szükséges izmokat fejlesztik, más izomcsoportokat pedig elhanyagolnak, amely szintén hozzájárul a fájdalmak, sérülések kialalkulásához.

A DAVID Vállklinika ezért dobóatléták (kézilabda, röplabda, kosárlabda, vizilabda, kalapács és diszkoszvetők, gerelyhajítók), teniszezők, ping-pongozók, úszók, vívók és párbajtőrözők, valamint tornászok esetén a legfontosabb feladatának tartja, hogy megóvja őket a sérüléstől.

A felkészítés során olyan jó alapot kap a versenyző fizikuma, hogy biztonságosan, kockázatok nélkül képes teljesítményének növelésére. Ezért van az, hogy Nyugat-Európában – és ezen belül főként Németországban, Belgiumban – az alapozási időszakban számos sportoló végez el a DAVID módszertanon alapuló programot.

A DAVID Vállklinikán a versenyzőt úgy készítjük fel a jobb teljesítményre, hogy teljes körű személyi analízissel felmérjük fizikai állapotát, majd személyre szabott tréning programot alakítunk ki számára. A tréning programot mind az alapozási, mind a versenyidőszakban lehet végezni.

 

Bővebb Információk: