Sportsérülések – a Váll Instabilitása

A sportsérülés a sportolók legkomolyabb félelme, ketté törhetik a sikeres sportkarriert. A sérülést követő rehabilitáció és a sportba történő visszatérés sok időt és erőfeszítést igényel a sportolótól és az őt segítő terápiás csapattól. Csak a rehabilitáció végén derül ki, hogy visszatérhet-e a sportoló arra versenyzési szintre, amelyben megsérült.

A váll sérülést követően, a műtét nélküli (konzervatív kezelés) vagy a műtétet követő rehabilitáció egyaránt összetett és hosszadalmas, 3-4 hónaptól 6-8 hónapig vagy akár egy évig is eltarthat. A sportba történő visszatérés tervezése során meghatározott időpontokban pontos méréséket és teszteléseket kell végezni a gyógytornászoknak.

Az eredmények alapján a kezelő orvossal  közösen tervezik meg a következő terhelési szintet és a megfelelő korrekciós mozgásprogramot. Csak ezekkel a speciális tesztekkel, mérésekkel lehet pontosan meghatározni a versenyzésbe történő sérülésmentes visszatérés megfelelő időzítését. Nem az a jó sportrehabilitációs csapat, amely a leggyorsabban engedi vissza a sportolót a pályára, hanem az, melynek sportolója a visszatérést követően hosszú időn át nem sérül újra a teljesítménye fokozása mellett!

 

Bővebb Információk: