A DAVID Vállklinika

A DAVID Vállklinika váll-, nyaki- és háti gerinc mozgásszervi panaszainak kezelésével és megelőzésével foglalkozik. Szakterületünk a váll, a nyaki- és háti gerinc problémáinak megszüntetése, a műtétek elkerülése vagy a műtéteket megelőző illetve követő terápia, a sportsérülések rehabilitációja a sportba történő visszatéréssel és az optimális izomerő és izomegyensúly elérése. A vállpanaszokkal küszködőknek minden esetben javasoljuk a váll- és gerinc állapotfelmérést, mert a gerinc állapota és a törzsizmok ereje a sikeres vállrehabilitációban is meghatározó.A váll-, nyaki- és háti gerinc mozgásszervi bántalmainak többségét ma már műtét nélkül is meg lehet szüntetni, vagy tünetmentessé lehet tenni. A DAVID Vállklinika hazánkban az egyetlen intézmény, ahol a DAVID tudományos módszer alapján kezelik a váll- és gerincproblémákkal küzdő panaszosokat.

A DAVID Tudományos Módszer

A DAVID tudományos módszert egy német és finn orvosokból álló tudóscsoport fejlesztette ki és tökéletesítette az elmúlt több mint három évtizedben.

Tudományos megalapozottsága mellett a módszert a váll- és a gerinc izomzatát felmérő és fejlesztését végző speciális DAVID gépek, a részletesen kidolgozott váll-, gerinc- állapotfelmérés és egy több tízezer ember egészségi adatait tartalmazó adatbázis teszi teljessé.

 

A DAVID Gerinc- Térd- és Vállklinika Magyarországon

A magyarországi DAVID Gerincklinika 2004-ben alakult, és napjainkra elnyerte a rangos DAVID Akadémia szakmai minősítést. Szakmai felkészültségünk elismerése továbbá, hogy a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága és a Magyar Atlétikai Szövetség ajánlásával működünk. 2005-ben a Magyar Ortopéd Társaság Kongresszusán, 2016-ban pedig a Magyar Gerincgyógyászati Társaság Kongresszusán dr. Varga Péter Pál az MGT elnöke elismerő ajánlását nyertük el. Gyógyításban és egészségmegőrzésben szerzett több éves tapasztalatunkkal hozzájárulunk a jövő szakembereinek képzéséhez szakmai gyakorlatot biztosítva a Semmelweis Egyetem ETK Fizioterápiás graduális képzésében résztvevő gyógytornász-fizioterapeutái, valamint az ELTE Rekreáció Szervezés és Egészségfejlesztési kar hallgatóinak.

Munkatársaink gyógytornász-fizioterapeuták, manuál terapeuták, szakképzett trénerek, és masszőrök. Rajtuk kívül Dr. Erdélyi Gábor térd- és vállspecialista ortopéd- és traumatológus szakorvos, Dr. Jakab Gábor Vencel gerincsebész főorvos, prof. Dr. Szabó István váll- és csípőspecialista ortopéd szakorvos, Dr. Vereckei Edit reumatológus szakorvos és Dr. Zubek László aneszteziológus adjunktus segíti munkánkat.

A DAVID tudományos módszert kidolgozó, DAVID Health Solutions a gyógyításban elért eredmények és a magas minőségű szakmai munka nyomán, kelet-európai referencia klinikává minősítette a budapesti DAVID Gerinc-, Térd-, és Vállklinikát. A minősítés nyomán a DAVID Vállklinika egyedüli hazai intézményként felkerült a DAVID klinikák nemzetközi térképére.

DAVID Health honlapja