Schroth Terápia

A Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere.

Hatásos ellenszere az alábbi panaszoknak:

  • gerincferdülés (scoliosis),10 Cobb fok feletti görbülettel,
  • fiatalkorban fellépő csigolyanövekedési zavar (Scheuermann kór),
  • korrekciós gerincműtét előtti beszűkült mozgástartomány,
  • korrekciós gerincműtétet követő izomdiszbalansz,
  • egyéb tartásproblémák (fokozott vagy abnormális görbületek).

A Schroth terápia lényege, hogy ún. háromdimenziós szemlélettel elérjük a gerinc maximális aktív nyújtását, majd speciális légzési technikával a törzset fiziológiás (eredeti) helyzetébe állítjuk. Ebben a testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat.

 

A Schroth Terápia Kiegészítéseként Vállaljuk

Ha orvosilag indikált, a Schroth terápia kiegészítéseként megtanítjuk a korzett (fűző) használatát, felügyeljük a viseletét, és a későbbiekben segítünk az arról való leszokásban.

A Schroth terápia sikerének és a gerincferdülés hatékony kezelésének alapfeltétele, hogy a terápiát a növekedési szakasz korai fázisában kezdjük el, és a páciens otthoni körülmények között is napi rendszerességgel végezze a mozgásgyakorlatokat. Gyógytornászunk a gyakorlatokat a terápia kiegészítéseként, betanítja.

További Részletek a Schroth Terápiánkról

A Schroth terápia kezeléseit szakképzett Schroth terapeuta gyógytornász vezeti.

A DAVID Vállklinika Schroth terápiája 60 perces kezelésekből áll, áruk 13 000 forint. A Schroth terápia kezelésekre bérletek is kaphatók: 5 alkalmas bérlet esetén 12 500 forint, 10 alkalmas bérlet vásárlásakor 12 000 forint egy kezelés ára. Egészségkártyával és SZÉP kártyával is igénybe veheti a Schroth terápiát és egyéb szolgáltatásainkat.

A gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth terápia megkezdése előtt vendégeinknek személyi állapotfelmérésen szükséges részt venniük, hogy felmérjük a gerinc aktuális állapotát, és a legmegfelelőbb kezelést tudjuk nyújtani.

 

Bővebb információk: