Személyi Állapotfelmérés

A DAVID Vállklinika csapata egyaránt foglalkozik a vállövi fájdalmak okainak feltárásával, kezelésével, a vállsérüléseket és műtéteket követő rehabilitációval, és a vállpanaszokhoz társuló nyaki- és háti problémák megszüntetésével. Kezeljük a serdülők és fiatal felnőttek vállának instabilitását, a lapocka tartási és működési rendellenességeit, a középkorú felnőttek túlhasználatos panaszait vagy a gyakori impingement szindrómát. A váll traumás sérüléseinek kezelése mellett foglalkozunk a befagyott váll, a calcifikáció vagy a degeneratív kopás okozta panaszokkal.

Sikeresen kezeljük a rekreációs vagy versenysportolók rotátor köpenyének izomerő aránytalanságát és a sportba történő visszatérésig megtervezzük, végig kísérjük a vállműtéteket követő rehabilitációt. Kezeljük a nyaki- és vállproblémákhoz kapcsolódó könyökfájdalmakat, így a tenisz- vagy golfkönyököt. A váll és a gerinc biomechanikai mérése a pontos diagnózis felállítása és a megfelelő terápia összeállítása mellett segítséget nyújthat a műtéti döntéshozatalban.

Az elmúlt években a hozzánk fordulók több mint 80%-ának enyhítettük vagy megszüntettük a vállövi panaszait. Az eredményes kezelés előfeltétele a teljes körű váll- és gerinc állapotfelmérés. A vállövi, nyaki- és háti panaszokkal küszködőknek váll vizsgálata és biomechanika mérése mellett minden esetben javasoljuk a gerinc állapotfelmérését is, ugyanis a nyaki- és háti gerinc állapota és a törzsizmok ereje a sikeres vállövi rehabilitációban is meghatározó.

 

Jelentkezem állapotfelmérésre

 

A Váll Objektív Állapotfelmérése

A személyi váll-, nyaki és háti gerinc állapotfelméréssel objektív módon tudjuk meghatározni a vállöv és a gerinc egészségi állapotát és az Ön mozgásszervi problémáit. Ez alapján az állapotfelmérés alapján tudunk Önnek maximális hatékonyságú mozgásprogramot tervezni, illetve kizárni bármilyen vállövi,  gerinc-, vagy más izom-ízületi sérülés, illetve egyéb egészségügyi panasz kockázatát.

A személyi analízis során vizsgáljuk:

 • az Ön kórtörténetét,
 • a gerinc és vázrendszer állapotát,
 • a gerinc tehermentesítő izmainak állapotát,
 • a lapocka helyzetét és mozgását
 • a váll mozgástartományát és stabilitását
 • a rotátorköpeny izom erejét és erő arányosságát
 • a lapockát mozgató izmok erejét és működési mintáját
 • A könyök mozgástartományát és stabilitását

 

Orvosi Konzultáció

Szakorvosi konzultációra azokban az esetekben van szükség, amikor a személyi állapotfelmérés során súlyosabb váll-, térd-, gerinc-, egyéb mozgásszervi, szív- és érrendszeri problémát derítenek fel terapeutáink. A szakorvosi konzultációhoz nem szükséges az Ön jelenléte, ezt gyógytornászaink végzik az Ön dokumentációi, meglévő felvételei és a személyi állapotfelmérés eredményei alapján.

Orvosi konzultáció keretében Dr. Molnár Szabolcs, ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Erdélyi Gábor térdspecialista ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Vereczkei Edit reumatológus főorvos, Dr. Jakab Gábor Vencel gerincsebész főorvos és Dr. Zubek László aneszteziológus docens segíti munkánkat. Szakorvosaink közösen állítják össze a személyre szabott kezelést gyógytornászainkkal, súlyosabb esetekben pedig további speciális vizsgálatokat írnak elő.

A szükséges képalkotó felvételek (MRI, RTG) elkészítéséhez időpontot biztosítunk partner diagnosztikai központjainkban, térítés ellenében.

 

Állapotfelmérés Egy Óra Alatt

A vállöv és gerinc, teljes körű állapotfelmérése 1 órát vesz igénybe és a David tudományos módszer alapján speciálisan képzett terapeuta-gyógytornász végzi. A 60 perc elteltével számszerű adatokkal rendelkezünk arról, hogy Ön milyen egészségi állapotban van, és milyen mozgásszervi problémákkal küzd. Ezeket az adatokat elemezzük, és ezzel ki tudunk zárni mindenféle egészségügyi kockázatot, illetve személyre szabott gyógytornát, vállövi terápiát vagy tréninget tudunk Önnek tervezni.

A személyi állapotfelmérés három részből áll.

 • Az első rész egy beszélgetés, amelynek során megismerjük az Ön kórtörténetét, ideértve korábbi betegségeit, baleseteit, váll-, könyök-, nyaki- és háti gerinc és egyéb panaszait, mozgásszervi-, illetve más korlátozó tényezőket. Hozott képalkotóit és leleteit megtekintjük, elemezzük.
 •  Az állapotfelmérés második részében testtartás elemzést követően funkcionális teszteket, ízületi mobilitás és izomerő méréseket végzünk, illetve vizsgáljuk az esetleges izomrövidüléseket, valamint a váll, lapocka, könyök és a gerinc sajátos jellemzőit.
 • Végezetül, ismertetjük Önnel az eredményeket, javaslattal és információval szolgálunk a leghatékonyabb terápiás lehetőségekről.

 

Jelentkezem állapotfelmérésre

 

Fontos Információk az Állapotfelmérésről

Bővebben itt olvashatja

 

Némely komolyabb betegségnél csupán szakorvosi konzultáció után tudjuk elvégezni a személyi váll és gerinc állapotfelmérést. Ezért kérjük, jelentkezéskor gerinc- és mozgásszervi problémáin kívül sorolja fel esetleges más betegségeit is.

A váll és a gerinc teljes körű állapotfelmérése 24 900 Forintba kerül. Kezeléseink egészségkártyával és SZÉP kártyával is igénybe vehetőek.

Kérjük, hogy sportöltözéket hozzon magával, hogy az analízis során végzett tesztek alatt kényelmesen érezze magát.

 

A Jelentkezés Módja

Kattintson a lenti gombra, és jelentkezzen analízisre! A következő oldalon elkérjük néhány adatát, illetve váll-, térd-, gerinc vagy mozgásszervi problémájának leírását. Legkésőbb két munkanapon belül pedig visszahívjuk, és időpontot egyeztetünk Önnel a teljes körű állapotfelmérésére.

Jelentkezzen személyi állapotfelmérésre, és megszüntetjük a fájdalmát, visszaadjuk Önnek a mozgás örömét!

 

Jelentkezem állapotfelmérésre